غربالگری دوران بارداری

غربالگری دوران بارداری

درصد کمی از نوزادان هنگام تولد با اینکه والدین آنها کاملا سالم هستند، مبتلا به نقایص مادر زادی میشوند که از شایع ترین آنها می توان به سندروم داون (مونگولیسم) و اختلال لوله عصبی و سندروم تریزومی 18 اشاره کرد.

سندروم داون (مونگولیسم)

ظاهرا این افراد علائمی چون: نیمرخ مسطح ، گوشهای کوچک، چشمان مورب رو به بالا ، یک تک خط در کف دست، زبان بزرگ ، مفاصل نرم و دارند.نوزادن مبتلا به این سندروم سست و بی تعادل هستند و دیرتر از سایرین چهار دست و پا راه می افتند. رشد این افراد کند است ولی در هنگام تولد قد و وزن نرمال دارند. این افراد در نوزادی و کودکی  مشکلات ماهیچه ای و مشکلات بلع و مکیدن دارند وهنگامی که بزرگ تر می شوند در صحبت کردن و یادگیری و انجام کارهای شخصی مثل لباس پوشیدن، غذا خوردن و دستشویی رفتن دچار مشکل می شوند.

خوشبختانه با انجام تست های غربالگری می توان به وجود این بیماریها زودتر پی برد و در صورت نیاز اقدامات لازم جهت سقط جنین را انجام داد.

غربالگری در دو مرحله سه ماهه اول و سه ماهه دوم بارداری انجام می شود. تست سه ماهه اول به صورت دبل مارکر در هفته 11-13 بارداری انجام می شود.  تست سه ماهه دوم به دو شکل تریپل مارکر و کوادر مارکر است که در هفته های 15-22  بارداری انجام می شود.

آزمایشات غربالگری ، اطمینان از وجود فرزند سالم را بالا می برد ولی اگر در آزمایشات تشخیص قطعی وجود بیماری ثابت شد باید با اجازه ی پزشکی قانونی به سقط جنین پرداخت.



شماره پذیرش
شماره همراه

 

  » راهنمای دریافت جواب